Profiling

Testele de evaluare a personalitatii sub diferitele ei aspecte reprezinta un instrument foarte util companiilor de securitate si in special celor din domeniul serviciilor de paza, monitorizare si interventie unde principala resursa folosita este resursa umana.

Evaluarea psihologica reala a angajatilor, spre deosebire de avizarea psihologica formala practicata pe scara larga in piata, aduce companiilor o serie de beneficii intre care:
  • ● avertizari cu privire la elementele potential periculoase (instabilitate emotionala, tendinta spre furt etc)
  • ● extinderea cunoasterii angajatilor dincolo de perceptiile si inputul sefului de obiectiv etc
  • ● obiectivarea evaluarii prin folosirea unui intrument standard spre deosebire de evaluarile subiective ale mai multor sefi de obiectiv etc
  • ● alocarea mai buna a resursei umane pe posturi pe baza evaluarii unitare si standardizate
In acest scop, SPLearning a dezvoltat bateria SVET (Security & Vulnerabilty Evaluation Tool) ce consta intr-o suita de teste dedicate pe diferite aspecte ale personalitatii ce prezinta interes in serviciile de securitate, acestea putand fi acesate individual sau pe baza unor baterii configurate de specialistul nostru sau create conform cerintelor dvs.

 

1. Focalizare pe client
 
Rezultatele testului ofera informatii importante referitoare la sociabilitate, abordabilitate, aptitudini de comunicare si relationare, spiritul de intrajutorare, disponibilitatea (si lipsa ei) fata de client in orice situatie, tratamentul prioritar, ascultarea activa, receptivitatea fata de nou, capacitatea de cooperare, comportamentul participativ, intreprinzator, disponibilitatile socio-relationale, adaptabilitatea, rezistenta la stress, toleranta, tendinta de a face o buna impresie, placerea pentru interactiunile sociale, intoleranta la izolare sociala si empatia.

 

2. Gradul de risc comportamental
 
Testul indica tendinta catre comportamente contraproductive, ostilitate, agresivitate, comportamente deviante (furt, uz de arma) egocentrism, scoate in evidenta persoanele vindicative, geloase, incapabile de autocontrol, vulnerabile, dar si pe cele rezistente la tentatii si frustrari.

 

3. Inclinatia spre respectarea regulilor
 
Indicatorii pentru aceasta trasatura care vor fi evidentiati prin intermediul acestui test vor fi corectitudinea, constiinciozitatea, integritatea, responsabilitatea si disciplina. Se va releva si gradul de conformism fata de autoritate si reguli, capacitatea de autoorganizare, punctualitatea, increderea, precautia, chibzuinta, persoanele care isi iau obligatiile in serios, care pun accentul pe datorie si disciplina si dezaproba privilegiile si favoritismul.

 

4. Incoruptibilitate
 
Acest test se dovedeste a fi extrem de relevant pentru trasaturi ca: loialitatea, integritatea personala, increderea, autenticitatea, onestitatea, devotamentul, angajamentul, etica muncii, credibilitatea, sentimentul dreptatii si al demnitatii, consistenta interioara, responsabilitatea, gradul de incredere, fiabilitatea si autocontrolul.

 

5. Operativitate
 
Testul evidentiaza reactiile prompte, dinamismul, prezenta de spirit in situatii presante, implicarea, capacitatea de mobilizare in sarcina, comportamentul in situatiile de esec, promptitudinea/indecizia, perseverenta, preferinta pentru actiune/pasivitate, reactivitatea emotionala, adaptabilitatea, flexibilitatea/ rigiditatea, sensibilitatea la critici, eficienta in situatii incerte, nevoia de activitate, preferinta pentru munca grea si provocatoare, realismul, asumarea constienta a riscului, orientarea spre actiune, tipul de personalitate sangvinic si spontaneitatea.

 

6. Spirit de observatie
 
Rezultatele vor releva date importante despre vigilenta, atentie, memorie auditiva, imagistica, topografica, capacitatea de concentrare, atentia concentrata, timpul de reactie, estimarea distantei si vitezei, reactivitatea, controlul atentional, rezistenta la factorii perturbatori (zgomot, oboseala), toleranta crescuta la frustrare, dinamismul, activismul, rezistenta la stres, capacitatea de discriminare vizuala, viteza de perceptie, orientarea in spatiu, viteza de inspectie vizuala, atentia sustinuta, dar si cea comutativa.

 

7. Perspicacitate
 
Chestionar al caror rezultate vor semnala trasaturi ca: inteligenta, adaptabilitatea, flexibilitatea gandirii, capacitatea de analiza, agerimea, subtilitatea, istetimea, se vor evidentia persoanele patrunzatoare si iscoditoare.

 

8. Rezistenta nervoasa
 
Reliefeaza gradul de stapanire de sine, labilitatea, adaptarea emotionala, stabilitatea, capacitatea de autocontrol, calmul, tendintele depresive, de izolare, de tristete si anxietate – va indica persoanele care isi schimba opiniile si profesiunea des, incapacitatea de a rezista la solicitari, cele care cauta satisfactia imediata, instabile afectiv. Testul pune accent pe elementele de labilitate: fluctuatii, capricii, lipsa inhibitiilor, persoane ce nu se tin de cuvant, usor influentabile de ambienta, usor de convins, ce mint usor.

 

9. Reactia la stress/monotonie
 
Test ce pune accent pe indicatorii pentru toleranta la ambiguitate, amanarea sau asumarea riscului, luarea de decizii in situatii de incertitudine, preluarea initiativelor, ocolirea activitatilor monotone, persoanele ce considera schimbarile drept provocari.